Cradle to Cradle® -resultater

Man skal kunne tage varer retur og genbruge eller genanvende materialerne og derved slutte kredsløbet. For at opnå dette, skal man:

  • Udvikle en returneringsteknologi til at modtage brugte materialer og genbruge dem.
  • Fremstille produkter af en passende renhed, som kan genbruges på højt niveau.

Nedenfor har vi anført nogle af milepælene i vores forsøg på at slutte kredsløbet og bringe os tættere på vores 2020 Cradle to Cradle®-vision.

MILEPÆL 1 - Opnåelse af sølv-certifikatet

I 2010, kun to år efter starten på Dessos nye Cradle to Cradle®-strategi, modtog vi Cradle to Cradle®-sølvcertifikatet for DESSO EcoBase®, en ny bagside for tæppefliser. DESSO EcoBase®-bagsiden blev kontrolleret med udgangspunkt i strenge kriterier for miljø og menneskers helbred, og 97 % af materialerne blev klassificeret som positivt defineret1). Positivt defineret betyder, at alle ingredienser blev bedømt som enten grønne (optimal) eller gule (acceptable) i overensstemmelse med bedømmelseskriterierne for Cradle to Cradle®. Det polyolefin-baserede lag på DESSO EcoBase®-bagsiden er 100 % genbrugeligt i vores egen produktionsproces.

 

Silver Milestone_Image1

MILEPÆL 2 - DESSO Take Back™ & Refinity®

Hvert år bliver millioner af kvadratmeter slidte tæpper smidt ud, brændt eller deponeret på lossepladser, hvilket betyder, at værdifulde råmaterialer bliver destrueret. I 2008 indførte Desso sit Take Back™ program, og et år senere udviklede virksomheden en innovativ separationsteknik kaldt DESSO Refinity®.

Ved hjælp af Refinity® tager vi gamle tæpper retur (forudsat at de ikke indeholder PVC) og skiller garnet og andre fibre fra bagsiden. Dette skaber to hovedstrømme af materialer: Garn som sendes tilbage til vores leverandører til genbrug samt bitumen (p.t. det mest anvendte materiale til bagsider på tæpper), som sælges til vej- og tagdæknings-industrien. Alle dele, der ikke kan genbruges, bliver anvendt som sekundært brændstof i cementindustrien.

De, der deltager i vores program ved at sende tæpper retur, modtager et Take Back™-certifikat som garanti for, at materialet bliver genbrugt i overensstemmelse med Cradle to Cradle®-principperne.

Desso Take Back Programme

MILEPÆL 3 - Brug af genbrugt garn 

Aquafil, der er en af vores leverandører, har udviklet deres egen teknologi til at genbruge gammelt polyamide-6-garn fra brugte tæpper til nyt materiale,som er kendt under navnet ECONYL®

I dag kan over 50 %2 af vores sortiment af tæppefliser leveres med ECONYL®garn. ECONYL® er et garn fremstillet af 100 % regenereret nylon, inklusive brugt garn fra DESSO's Refinity® -anlæg.

Recycled yarn

2) 50 % henviser til 2012 salgsvolumenen af produkter, som kan leveres med ECONYL® -garn i den kommercielle tæppeflisekollektion. Den samlede procentsats for genbrugt indhold varierer pr. produkt og pr. farve. På vores hjemmeside kan du se om en et produkt indeholder ECONYL® -garn og den nøjagtige procentdel af det websted.

 

  • Del denne side
  • twitter
  • linkedin
  • facebook
  • email